2 Temmuz: Dünya UFO Günü

Share

Dünya dışı varlıklar, özellikle popüler kültürün ivme kazanmasıyla birlikte üzerinde daha çok konuşulur hale geldi.

Tanımlanamayan uçan nesnelerin, giderek medyada daha geniş bir yer tutmaya başlamasıyla, UFO gördüğünü iddia edenlerin sayısı da bir hayli arttı. Birçok kez filmlere ve kitaplara konu olan UFO’ların varlığı tartışmaları İkinci Dünya Savaşı sonrası bilim insanları ve araştırmacılar tarafından birçok kez ele alındı. 1947 yılında yaşanan ‘Roswell olayı’nın gerçekleştiği 2 Temmuz Dünya UFO günü olarak kabul edildi.

Roswell olayı nedir?

Roswell UFO vakası, 1947 Temmuz ayında ABD’nin New Mexico eyaletinin Roswell şehrinde meydana geldiği iddia edilen olaydan adını aldı.

New Mexico eyaletinin Roswell kasabası yakınlarında, ABD’nin İdaho Eyaleti’nde orman servisi için kurtarış pilotluğu yapan Kenneth Arnold, 25 Haziran’da kayıp bir uçağı Washington Eyaleti’ndeki Cascade Dağları üzerinde aramaya çıkmış ve tahminlere göre dört metre yükseklikte, saatte 222.000 km (120.000 mil) hızla giden dokuz tane disk şeklinde uçan daireler gördüğünü iddia etmişti.

Roswell kasabası şerifi, Binbaşı Marcel‘e haber vererek, anlam verilemeyen bir cismin bir çiftlik arazisine düştüğünü belirtmiş, bunun üzerine Binbaşı Marcel ve emrindeki bölük ile beraber cismin düştüğü çiftliğe giderek anlam verilemeyen cisim hemen düştüğü bölgeden tüm parçaları ile toplanarak, bütün ayrıntılar yok edilmişti.

Roswell Günlük Gazetesi haberini ilk başta doğrulayan Amerikan ordusu, olaydan kısa bir süre sonra yalanlamada bulunmuş ve haberi gerçek dışı olarak bildirmiş, gökten düşenin UFO değil meteoroloji balonu olduğu belirtmişti.

Ancak, daha sonraları Roswell kasabası halkının sıklıkla anlam veremedikleri cisimleri gördüklerini iddia etmeleri, Amerikalı eski bir askeri yetkilinin seneler önce düşen cismin içinde uzaylı cesetleri n bulunduğu ve bunların Amerikan ordusu tarafından gizlendiğini ölüm döşeğinde itiraf etmesi, gerçeklerin gizlendiğine dair zihinlerde birçok sorunun oluşmasına neden oldu.

Teğmen Walter Haut, ölümünden sonra açılmak üzere yazdığı mektupta, ABD ordusunun birçok teknolojiyi bu “kazada” ele geçen dünya dışı uzay mekiğinden aldığını iddia etti.

Gıda Hattı

Emin Yavuz

Haber bölümü stajyeri Emin, Serinletici içeriğine güncel gelişmeler ile katkı sağlıyor.

You may also like...