Sekiz Adımda Dijital Detoks

Share

Artık arkadaşlarınızla buluştuğunuzda bile telefon ekranınıza mı bakıyorsunuz? Teknolojiyle bağlarınızı koparıp gerçek dünyaya geri dönmeye ne dersiniz? Neler kaçırdığınızı fark edince çok üzüleceksiniz!

1- Teknolojiye ara vermenin sizi zorlamayacağı bir gün seçin. Muhtemelen hafta sonu olacaktır.

2- E-mail hesabınıza müsait olmadığınızı bildiren bir mesaj ekleyin. Eğer dijital detoks yapmayı planlıyorsanız mesajlarınıza pazartesi günü bakmanız sorun olmayacaktır.

3- Teknolojik eşyalarınızı prizden çıkarmadan önce ihtiyacınız olan her şeye sahip olduğunuzu garantileyin.

4- Detoksa başlamadan bir gün önce teknolojik aletlerinizi göremeyeceğiniz bir yere kaldırın.

5- Teknolojiden uzak kalacağınız günde nelere odaklanmak istediğinizi önceden kararlaştırın.

6- Önünüzde dijital kesintiye uğramadan geçirebileceğiniz 24 saat var. Neler yapacağınızı önceden planlayın. Böylece bugünü beklemek için bir nedeniniz daha olur. Bu, aynı zamanda vücudunuzla da yeniden bağlantıya geçmek için ideal bir zaman.

7- Yalnız kalabileceğiniz bir vakit ayırmayı unutmayın. Bu sayede vücudunuz aşırı dijital yüklemeden kurtulma fırsatı yakalamış olur. Eğer şehir dışında bir aktivite yapmayı planlıyorsanız kendinizi fazla yormadığınız molalar verin.

8- Günün sonunda uzun bir banyo veya meditasyon yapın. Telefonunuzu karıştırmak yerine kitap okuyun.

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...