Giresun’da Askeri Helikopter Düştü

Share

Girusun’da bölgedeki karakollara bayramlaşmaya giden komutanların bulunduğu askeri helikopter, Tohumluk Yaylası’na düştü.

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, yanında Giresun İl Jandarma Komutanlığı’ndan görevlilerin de bulunduğu heyetle Alucra’ya bayramlaşmaya ve şehit ailesini ziyarete gitti.

İçinde Tuğgeneral Doğru ile bir Albay, 2 binbaşı olmak üzere 11 askerin bulunduğu helikopterin saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle Alucra ve Yağlıdere ilçeleri arasındaki Tohumluk Yaylası’na düştüğü ihbarı geldi.

Bölgeye arama kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevk edildi.

İHA: 1 şehit, 2 ağır yaralı

İhlas Haber Ajansı ise helikopterde bulunan askeri personelden birinin şehit olduğu, 2’sinin ise durumunun ağır olduğunu geçti.

İHA’nın geçtiği haber ise şöyle: Giresun’un Alucra ilçesinde düşen helikopterin düşüş noktasının Çakrak Köyü Kınadere mevkiisi Taflantepe Obası olduğu, yöredeki köylülerin helikopterin düşmesinin hemen ardından helikopterin düştüğü yere giderek yaralıların kurtardığı öğrenildi.

Köylülerin ifadelerine göre helikopterde pilotlar ve komutan eşleri de dahil olmak üzere toplam 14 kişinin olduğu kaydedildi. İlk belirlemelere göre helikopterde bulunan askeri personelden birinin şehit olduğu, 2’sinin ise durumunun ağır olduğu bildirildi.

Ayrıntılar gelecek…

CNN, İHA

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...