iPhone Fiyatlarına TRT Zammı Geldi

Share

Apple’ın tüm iPhone modellerine zam geldi. TRT Bandrolü ile uygulanan yeni zamlar iPhone almak isteyenleri çok üzecek. İşte yeni TRT zammı ile şekillenen iPhone fiyatları!

Ülkemizde, TRT Bandrolü adı altında geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız zam uygulaması başlatılmıştı. İnternete bağlanan tüm telefonlara, radyo dinlenebiliyor ve TV izlenebiliyor gerekçesi ile %8 zam uygulanacağı resmi gazetede yer almış ancak telefon fiyatlarına bu zammın ne zaman yansıyacağı açıklanmamıştı.

Ülkemizdeki zam gelişmelerini ve dolar kurunu yakından takip eden Apple, elini diğer firmalara göre çabuk tuttu ve bugün itibari ile iPhone fiyatlarını arttırdı. TRT Bandrolü ile iPhone fiyatlarına yaklaşık 150 TL zam geldi. Diğer telefonlara göre zaten pahalı olan iPhone fiyatları, bu zam ile iyice el yakacağını ortaya koydu.

Zamdan sonra yeni iPhone fiyatları

TRT Bandrolü zammı ile iPhone 6s fiyatı 3.249 TL ve iPhone 6s Plus fiyatı ise 3.649 TL oldu. Bu zam ayrıca iPhone 6 ve iPhone SE modellerini de etkiledi.

iPhone 6 fiyatı 2.749 TL ve iPhone 6 Plus fiyatı ise 3.149 TL oldu. iPhone SE fiyatı ise 2.099 TL’ye yükseltildi. Bahsetmiş olduğumuz bu fiyatlar iPhone’un baz modelleri yani 16 GB depolama kapasitesine sahip modeller.

iPhone 6s Plus 128 GB fiyatının 4.449 TL olduğunu düşünürsek, Türkiye’de MacBook alır gibi iPhone alacağız. Telefon ile bilgisiyar fiyatlarının neredeyse eşit olmasının ileriki yıllarda nelere gebe olacağı merak konusu.

Bu fiyatlar iPhone almayı bir hayale taşıyacak gibi görünüyor. iPhone 7’nin ise bu zamlar doğrultusunda 4.000 TL bandında olmasına artık kesin gözüyle bakabiliriz. Bakalım geçtiğimiz günlerde iPhone fiyatlarının yüksek olduğunu ve hamle yapacağını söyleyen Apple CEO’su Tim Cook, bu durum için bir hamle yapmayı düşünecek mi?

Shiftdelete

Emin Yavuz

Haber bölümü stajyeri Emin, Serinletici içeriğine güncel gelişmeler ile katkı sağlıyor.

You may also like...