6 Temmuz Dünya Öpücük Günü

Share

Dünya Öpüşme Günü’nde insanlar sevgiyi ifade etmenin en içten yolu olan öpücüğü kutluyor.

Birçok kültürde sevgi, arkadaşlık ve saygı göstergesi sayılan öpücük 1990 yılından beri her sene 6 Temmuz tarihinde kutlanıyor.

Alman ‘ElitePartner’ adındaki arkadaş sitesi tarafından 1678 kişi ile yapılan bir ankette öpüşmekte en önemli unsurun zaman olduğu ortaya çıktı. Vaktin dar olduğu ve güncel hayatın hızlandığı bu zamanda öpüşmenin aceleye gelmemesi gerektiğine dikkat çekildi. Öpüşmenin bir başka önemli kuralı olarak belirtilen detay ise öpüşürken gözlerin kapalı tutulmasıdır.

Heyecan Şart

Verilere göre her üç erkekten biri öpüşmenin kendini vererek gerçekleşmesini ve heyecan yaratmasını bekliyor. Ayrıca kadınların yüzde 11.2’si öpüşmeyi yeterli bulduğu, dudak temasın bir sonraki adım olan sevişmekten daha önemli olduğu belirtildi.

Bunun yanı sıra erkeklerin yüzde 67’si, kadınların ise yüzde 47’si dudaktan öpülmeyi tercih ederken, kadınların yüzde 46’sı boyundan öpülmek istediği açıklandı.

Öpüşmek ile ilgili ilginç detaylar

Verilere göre erkekler hayatında en ürkütücü öpücüğü büyük anne, hala ve teyzelerinden aldı.

Batı’da ve Kuzey Amerika’nın çoğu ülkelerinde kamuya açık alanlarda öpüşmek horlanmazken, diğer kültürlerde hala ciddi sorunlar yaşanabilir.

Guinnes Rekor Kitabı’nda kayıtlı olan en uzun öpüşme 2005 tarihinde James Belshaw ile Sophia Severin arasında gerçekleşti. Çift, 6 Temmuz’dan 7 Temmuz’a dek 31 saat 30 dakika ve 30 saniye öpüşmüştü. .

İnsanların üçte ikisi öpüşürken kafalarını sağa eğer.

Dudaklar vücudun diğer kısımlarına göre daha hassas sinir uçlarına sahip olduklarından erojen bölge olarak nitelendirilir.

Hürriyet

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...