iCloud Hacker’ı Yakalandı

Share

Holywood camiasının tekrar hatırlamak istemeyeceği olaylardan birisi olan iCloud fotoğraf skandalının arkasındaki isim 2 yıllık kaçışının ardından nihayet yakayı ele verdi.

Neredeyse internet erişimi olan herkes, Hollywood ünlülerinin müstehcen fotoğraflarının yayınlandığı iCloud skandalını hatırlayacaktır.

Olayın uzun süre Apple tarafından kaynaklanan bir güvenlik zaafiyeti mi yoksa ünlülerin hatası mı olduğu dahi tartışılmıştı.

Ülkemizde de büyük yankı uyandıran hack skandalının ardındaki sır perdesi tekrar aralandı. Amerika Birleşik Devletleri’nin Illinois eyaletinde yaşayan Edward Majerczyk, iCloud skandalının arkasındaki isim olarak tutuklandı.

16-07/04/icloud-1467582545.jpg

Yasa dışı yollardan 300’ü aşkın mail adresine erişim sağladığı ve kişisel verileri internette yayınladığı için 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Edward Majerczyk, iCloud skandalıyla ilişkilendirilen ilk hacker değil. Geçtiğimiz Mart ayında, Amerika Birleşik Devletleri’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Ryan Collins tutuklanmıştı. Ryan Collins 100’ü aşkın mail adresini hacklediği için 18 ay hapis cezası almıştı.

Yakalanan iki hackerın birbirleriyle geçmişte gerçekte veya internet ortamında hiçbir ilişkisi olmamasına rağmen aynı olaydan suçlu bulunmaları ise oldukça ilgi çekici bir detay.

Shiftdelete

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...