Google’ın Akıllı Saati Geliyor

Share

Google, kendi akıllı telefon çözümlerini yıl sonunda kullanıcılara sunabileceğini açıklamasının ardından, kendi akıllı saatlerini de üretebileceğine dair sinyaller verdi.

16-07/07/google_watch_concept-970-80.jpg

Google, herhangi bir şirket desteği almadan, kendi çözümlerini üretme yolundaki girişimlerini sürdürüyor.

Daha öncesinde kendi akıllı telefon çözümlerini 2016 yılının sonuna kadar kullanıcılarla buluşturabileceğini açıklayan Google, şimdi de kendi akıllı saatlerini meydana getirmeyi planlıyor.

Google, halihazırda Android tabanlı Android Wear akıllı saat çözümlerinin en büyük destekçisi konumunda.

Android Police’de yer alan habere göre, ismi açıklanmayan bir kaynak Google’ın Google Assistant bütünleşmesi ile kendi akıllı saat çözümlerini üretebileceği belirtildi.

Google’ın söz konusu girişimi bazında iki akıllı saat çözümünü kullanıcılara sunabileceği ifade ediliyor.

Nexus markası altında piyasaya sürülebileceği söylenen saatlerin; GPS, kalp atış hızı, LTE gibi özellikleri bünyesinde barındırabileceği dile getiriliyor.

Ayrıca cihazın tasarımına ilişkin bazı detaylarda ortaya çıkmış durumda. 43.5 mm çapında olacak saatin, dairesel bir görüntüye sahip olabileceğinin altı çiziliyor.

Google ise kendi akıllı saatlerini üreteceğine ilişkin iddialar hakkında bir yorum yapmadı.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...