Çağımızın Hastalığı: Ego Patlaması!

Share

21. yüzyıl insanının hali içler acısı… Ego, gölgemiz gibi bizi takip ediyor. O kadar önemliyiz ki pek çok kişi bizi kıskanıyor, büyük bir çoğunluk etrafımızdan iş çeviriyor, geri kalanlar ise gece gündüz hakkımızda komplo teorileri üretiyor! Sizce de bu fantastik rüyadan uyanmanın zamanı gelmedi mi?

Herkes önemli olduğunu düşünmek ister; dahası pek çoğumuz gizliden gizliye buna inandırırız kendimizi. Bir bakıma doğrudur bu, her birey önemlidir. Herkes kendi hayatının başrolünü oynar. Amma velakin önemli hissetmek ayrı, insanların kendisini bir şey(!) sanması ayrı bir olaydır.

Kusura bakmayın ama, ‘Ayna ayna en güzel kim bu dünyada?’ diye sorduğunuz zaman ‘Siz değilsiniz’ cevabını vermek zorunda bazı kişiler. Acı ama gerçek: En zeki siz değilsiniz, en güzel siz değilsiniz, en mükemmel siz değilsiniz.

O nedenle atın üzerinizdeki o ego patlamasını! Bütün dünya sizi kıskanmıyor. Önemlisiniz dediysek, o kadar da önemli değilsiniz. Atom bombası üretmediniz, ölümcül bir hastalığa çare bulmadınız, yeni bir kıta keşfetmediniz. O zaman bunca egonun sebebi ne, söyler misiniz?

Hadi gelin sıyrılın şu gereksiz hüsnükuruntunuzdan. Kendinizi dinleyin biraz. Yanlışlarınızı, doğrularınızı ve ağzınızdan çıkan kelimeleri tartın. Bir düşünüp bin söyleyeceğinize; bin düşünün, ama akıllıca tek bir laf edin. Hayatınıza biraz ciddiyet katın.

Sizce de hem kendinizi hem de etrafınızdaki kişileri ciddiye almanızın zamanı gelmedi mi?

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...