Pokemon Go Nedir, Nasıl Oynanır?

Share

Uzun süredir beklenen Pokemon Go tüm dünyayı sardı. Bir döneme damgasını vuran “Pokemon” karakterlerinin yer aldığı Pokemon Go, akıllı telefonlarla oynanan, gerçek zamanlı ve online bir oyun. İşte Pokemon Go ile ilgili detaylı bilgi…

Uzun süredir beklenen Pokemon Go nihayet çıktı. Türkiye henüz resmi olarak yayınlanmayan Pokemon Go buna rağmen merakla sorgulanıyor. Oyun dünyasında yeni bir stil geliştiren Pokemon Go şimdiden oyun listelerini sallamaya başladı. Peki, Pokemon Go nedir, nasıl oynanır? İşte detaylar…

Pokemon Go çılgınlığı tüm dünyayı sardı. Henüz sadece iki ülkede resmi olarak indirilmeye sunulmuş olan Pokemon Go oyunu normal şartlarda Türkiye’den indirilemiyor.

Pokemon Go’ya olan ilgili beklenenden de fazla oldu; resmen Türkiye’de yayınlanmamış olmasına karşın pek çok kullanıcı telefonuna oyunu indirmek için yöntemler arıyor. Pokemon Go’dan biraz bahsedelim isterseniz:

1990’ların popüler çizgi dizisi Pokemon’un mobil cihazlar için ilk oyunu önce Avustralya’da piyasaya çıktı. Türkiye dahil tüm dünyada Pokemon hayranları, cihazlarında türlü ayarlar yapıp şimdiden oyunu oynamaya başladı. Gerçek dünyayla çizgi alemi birleştiren oyun nedeniyle Avustralya’da polis uyarı yayınladı. Sosyal medyada #PokemonGo trend oldu. Çorlu’da Pikaçu avına çıkanlar var!

Japonya’da 1995’te yaratılan çizgi dizinin ilk mobil oyunu Pokemon Go, iOS ve Android cihazlarda oynanabiliyor. #PokemonGo etiketi iki gündür sosyal medyada trend.

“Artırılmış gerçekliğe” dayalı oyunda Pokemon karakterleri, telefonların kamerası kullanılarak gerçek dünyada görülüyor. Amaç oyunun size hedef olarak gösterdiği yerlere gidip sanal karakterleri yakalamak.

POKEMON GO NEDİR, NASIL OYNANIR?

Bir döneme damgasını vuran “Pokemon” karakterlerinin yer aldığı Pokemon Go, akıllı telefonlarla oynanan, gerçek zamanlı ve online bir oyun.

Oyuncular, telefonlarındaki uygulamayı kullanarak çevrede bulunan Pokemon’ları saptıyor. Daha sonra telefon kamerasını açan kullanıcılar, bu sayede gördükleri Pokemonlara “Poke Topu” ile vurarak onlara sahip olabiliyor.
Oyuncular sahip oldukları Pokemonları geliştirebilirken, diğer oyuncularla da bölgede bulunan ‘Gym’lere sahip olmak için savaşabiliyor.

POKEMON GO TÜRKİYE’DEN OYNANABİLİYOR MU?

Pokemon Go henüz Türkiye’de resmi olarak oynanamazken, kullanıcılar oyunu farklı çözümler kullanarak oynayabiliyor.

Milliyet

 

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...