Pokemon GO Hakkında Her Şey

Share

Pokemon GO oyunu, kısa sürede dünya çapında bir oyun çılgınlığı başlattı. Peki Pokemon GO nedir, nasıl oynanır, ülkemizde kullanıma çıktı mı, oyunun püf noktaları neler? İşte Pokemon Go ile ilgili bilmeniz gereken her şey.

İşte yayınlandıktan bir hafta sonra global bir çılgınlığa dönüşen Pokemon GO hakkında merak edilen her şey

POKEMON GO NEDİR?

Kullanıcıların bulunduğu bölgede GPS aracılığı ile Pokemon yakalamasına, yakalanan Pokemonlar’ın diğer oyuncuların canavarları ile dövüştürmeye ve takas etmeye izin veren Pokemon GO, akıllı cihazlar için tasarlanmış mobil bir oyundur.

POKEMON GO PLUS NEDİR?

Pokemon GO’nun aksesuarlarını da kısa süre içinde görebiliriz. Bu aksesuarlardan en dikkat çekeni ise kuşkusuz Pokemon GO olacak. Basit bir bileklik gibi görünse de Pokemon Go ‘poke topu’ ile aynı işlevi sağlayacak ve kullanıcıların oyunu bu bileklikle oynamasına izin verecek.

POKEMON GO PLUS’IN FİYATI NE OLACAK?

Ürünün fiyatı henüz bilinmese de şirkete yakın kaynaklara dayandırılan iddiaya göre, Pokemon GO 30 ila 50 dolar arasında değişen fiyatla raflardaki yerini alacak.

Pokemon GO hırsızların da yeni platformu oldu. Dün, ABD'nin Missouri eyaletinde, Pokemon GO oyuncularını hedef alan üç kişi silahlı kişi gasp suçundan tutuklandı.  <br />

POKEMON GO NASIL OYNANIYOR?

Oyuncular, telefonlarındaki uygulamayı kullanarak çevrede bulunan Pokemon’ları saptıyor. Daha sonra telefon kamerasını açan kullanıcılar, bu sayede gördükleri Pokemonlara “Poke Topu” ile vurarak onlara sahip olabiliyor.

POKEMON GO TÜRKİYE’DEN OYNANABİLİYOR MU?

Pokemon GO henüz Türkiye’de resmi olarak oynanamazken, kullanıcılar oyunu farklı çözümler kullanarak oynayabiliyor.

POKEMON GO NASIL İNDİRİLİR?

Pokemon GO henüz ülkemizde resmi olarak kullanıma sunulmasa da oyunun pek çok APK sürümü mevcut. Başka bir deyişle resmi olmadan kanallar ile oyunu Türkiye’den oynayabilirsiniz.

POKEMON GO TABLETLERDE ÇALIŞIYOR MU?

Pokemon GO bir mobil oyun. Ancak oyunu akıllı telefonlar dışında bir cihazla oynamak şu an için mümkün değil. Zira Pokemon GO şimdilik, akıllı telefonlar üzerinden oynanabiliyor. Oyunun tablet versiyonu ise bulunmuyor.

POKEMON GO OYNARKEN KİŞİSEL BİLGİLER TEHLİKEDE Mİ?

Bir haftadan kısa bir sürede milyonlara ulaşan Pokemon GO bir de skandala imza atmış olabilir. Pokemon GO’daki bir güvenlik açığını keşfeden siber güvenlik uzamanı Adam Reeve, Pokemon GO’yu akıllı telefonlarına indiren kullanıcıların Google hesaplarının şirketin kullanımına açıldığını belirtiyor.

“GOOGLE POKEMON GO İÇİN HAREKETE GEÇECEK”

Oyunu oynamak için Google hesabınızı kullanırken, e-mail’lerinizin okunması da dahil olmak üzere verilen kapsamlı yetki, oyuncuları tedirgin etti.

Oyunun yapımcısı Niantic bunu bir kodlama hatası olarak duyururken, Google’ın da önümüzdeki günleri bu yetkilendirmeyi daha basit bir hale getirerek kullanıcıların endişelerini ortadan kaldırması bekleniyor.

NTV

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...