Google, Faroe Adaları’nda Koyunlarla İş Birliği Yapıyor

Share

Danimarka’ya bağlı özerk bir yerel yönetime sahip, Google Street View araçlarının henüz ulaşmadığı Kuzey Atlantik Okyanusu’nda yer alan Faroe Adaları’nda koyunların üzerine sabitlenen kameralar ile Faroe Adaları’nın görüntüleri yayınlanıyor.

Google’ın arama motoru Google Street View’un adalarına ulaşamamasından yorulan Faroe Adaları’nda doğup büyüyen Durita Dahl Andreassen çareyi adada serbestçe dolaşan koyunların üzerine 360 derecelik kameralar sabitleyerek buldu.

Eğer Google Street View, Faroe Adaları’na gelmeyi düşünmüyorsa, ben Faroe Adaları’nı başka yollarla gösteririm’’ diye düşünen Durita Dahl Andreassen güneş pilleriyle çalışan 360 derecelik kamera ve mobil telefondan oluşan düzenekleri beş koyunun üzerine sabitledi.

Adını da koyunlardan alan adada, serbest dolaşan koyunların üzerine sabitli kameralar cep telefonu yardımıyla çektikleri fotoğrafları GPS koordinatları ile Durita’ya gönderiyor.

Durita’da gelen fotoğrafları Google Street View uygulamasına yükleyerek Faroe Adaları’nın güzelliklerini dünya ile paylaşıyor.

Faroe Adaları’nda yaklaşık 50 bin kişi yaşarken adada bulunan koyun sayısı ise 80 bin.

CNN

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...