Zayıflamak İsteyen Ananas Yiyor

Share

Tropikal meyve grubunda olan ananas lezzetiyle biliniyor. Ancak C vitamini açısından da besleyici olan ananasın tüketimi ülkemizde pek yaygın değil.

Peki ananasın yağ yaktığını biliyor muydunuz?

Su oranı çok yüksek olan ananas, içinde 16 tane mineral barındırıyor. Cilt için son derece faydalı bir besin olan ananas yağ yakımını da hızlandırıyor.

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, bu meyvenin yararlarını şöyle anlattı:

“Ananasın büyük bir kısmı sudur ve kalorisi oldukça düşüktür. Cildi pürüzsüzleştirir, tırnak ve saçları güçlendirir, gözlere sağlık getirir. Ananas, az bulunan bir mineral olan manganezin mükemmel bir kaynağıdır. Kilo verdirmedeki sırrı ise zengin suyunda saklıdır. Ananas suyu vücuttaki yağı etkili bir şekilde eritebilir. Bu nedenle her gün yemekte ananas ya da ananas suyu tüketilebilir.”

Sabah

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...