Levi’s, Einstein’ın Deri Ceketini Satın Aldı

Share

Geçmişten bugüne dünyanın en popüler jean markası olma özelliğini koruyan Levi’s, dünyaca ünlü Christie’s Müzayede Evi’nde düzenlenen açık artırma sonucunda Albert Einstein’in deri ceketinin yeni sahibi oldu.

Londra’da gerçekleştirilen açık artırmada satın alınan “Cossack” ceket, Einstein tarafından Amerikan vatandaşlığına geçtiği 1930’lu yılların ortasında giyilmişti. Albert Einstein, 110,500 Pound’a satılan ceketle pek çok kez fotoğraflanmıştı.

Bunlardan en ünlüsü ise 1938 yılında Lotte Jacobi tarafından çekilen ve aynı yılın Nisan ayında TIME Dergisi’nin kapağını süsleyen fotoğrafıydı.

Levi’s tarihçisi Tracey Panek yaptığı açıklamada, “Albert Einstein bir dahi ve bir ikondu. Bu ceket, Levi’s ürünlerinin kültürümüzün merkezinde olduğunun örneklerinden biri. Şaşırtıcı bir şekilde onca yılın ardından Einstein’ın ve içtiği sigaranın kokusu ceketin üzerinde duruyor. Ürünün evine dönüyor olmasından dolayı çok mutluyum” dedi.

Christie’s Müzayede Evi’nden Thomas Venning ise arşivlerinde yer alan ikonik ceketi Levi’s®’ın elde etmesinden dolayı oldukça heyecanlı olduklarını belirtti.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...