Mazda3: Axela

Share

Mazda’nın Kodo tasarım dilini yansıtan ilk seri üretim otomobili Mazda3 makyajlandı. Tahmin edileceği gibi zaten çok şık olan görünümü çok değiştirmeyen Japon üretici yeni teknolojilerle aracı taze tutmayı amaçlamış.

Eskisinden de küçük farlara sahip olan otomobilin ön panjuru artık bu farların içerisine kadar giriyor. Adaptif LED farlar opsiyonel olarak sunulurken yenilenen tampon tasarımında daha ince yapılı sinyaller ve küçültülen sis farları dikkat çekiyor. Arka bölümünde de farklılıklar olan otomobilin yenilenen tamponunda siyah renkli koruma aşağıya kaydırılırken reflektörlerin şekli değişmiş.

İç mekanı neredeyse hiç değişikliğe uğramayan Mazda3’te göbeği biraz daha küçültülüp yeni süslemelerle daha sportif bir görünüme kavuşturulan direksiyon simidi kullanılırken metal görünümlü kap içi kaplamaları da donanıma eklenmiş. Ayrıca üst donanım paketlerinde vites konsolu arkasında yer alan bölüme kayar kapak eklenmiş.

Motor seçeneklerinde bir yenilik olmayan Mazda3’ün Diesel üniteleri daha sessiz bir hale getirilirken donanıma eklenen ve ilk olarak bu otomobilde kullanılan G-Vectoring Control sayesinde özellikle virajlarda yol tutuş geliştirilmiş.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...