Münih’te AVM’ye Silahlı Saldırı: 9 Ölü

Share

Almanya’nın Bavyera eyaletinin Münih kentindeki bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı, 18 yaşında İran asıllı bir Alman’ın gerçekleştirdiği bildirildi.

Münih'teki silahlı saldırıda 9 kişi öldü

Münih Emniyet Müdürü Hubertus Andrae, düzenlediği basın toplantısında, soruşturma kapsamında yerel saat ile 20.30’da alışveriş merkezinin yakınındaintihar eden bir kişinin cesedinin bulunduğunu söyledi. Andrae, görgü tanıklarının ifadeleri ve kamera kayıtlarınındeğerlendirmesi sonucu failin bu kişi olduğunu belirlediklerini aktardı. Soruşturmaya göre, failin 18 yaşında İran asıllı bir Alman olduğunu bildiren Andrae, “Başka kişilerin bu olaya karıştıkları yönünde ipucumuz yok” dedi.

Olayda, saldırgan dahil 10 kişinin öldüğünü açıklayan Andrae, 3’ü ağı olmak üzere 16 kişinin yaralandığını ve bunlardan bazılarının çocuk olduğunu dile getirdi. Andrae, saldırının 3 kişi tarafından gerçekleştirildiği iddiasına ilişkin, “Bazı kişiler olay yerinden araçlarıyla hızla ayrıldı ve bunlardan şüpheli duyuldu ancak olayla hiçbir ilgileri yoktu.” diye konuştu.

“Saldırgan çifte vatandaş”

Saldırının neden gerçekleştirildiğine dair şimdilik bir bilgi bulunmadığına değinen Andrae, failin 2 yıldır Münih’te yaşadığını anlattı.”Failin şimdiye kadar poliste bir kaydı yok” diyen Andrae, bu kişinin hem Alman hem de İran vatandaşlığına sahip olduğu bilgisini verdi. Andrae, saldırganın önce bir restoranın önünde, daha sonra alışveriş merkezinde insanlara ateş ettiğini, ardından kaçtığını belirtti.

Olayda hayatını kaybedenlerin kimliğine ilişkin herhangi bir açıklama yapmayan Andrae, öncelikle aileleri ve yakınlarına bilgi verilmesi gerektiğini ifade etti. Hubertus Andrae, özel timin de bulunduğu yaklaşık 2 bin 300 polisinsaldırıyla ilgili görev yaptığını sözlerine ekledi.

CNN

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...