iPhone 1 Milyara Koşuyor

Share

İlk modeli 2007 yılında çıkan ve mobilite sektörünü baştan yazan iPhone, bir milyar satış adedine koşuyor. Beklentiler bir milyarıncı iPhone’un bu ay satılacağı yönünde.

16-07/26/iphone-bir-milyara-kosuyor-1469538202.png

Akıllı telefon tarihine baktığımızda iPhone modelleri şüphesiz apayrı bir yere sahip. 2007 yılında tanıtılan ilk iPhone modeliyle birlikte hızla değişen akıllı telefon pazarı, her geçen gün kendini geliştirerek büyümeye devam etti.

2007 yılından bu yana hâlâ en popüler akıllı telefonların başında gelen iPhone, satış rakamlarıyla da Apple’ı dünyanın en zengin şirketlerinden biri yaptı.

1 Milyarıncı iPhone Satılacak!

Eğer bugüne kadar toplamda kaç iPhone modelinin satıldığını merak ediyorsanız, modelin bu ay içerisinde çok önemli bir kilometre taşını geride bırakacağını belirtelim.

Çünkü Wall Street Journal’ın analistine göre bu ay içerisinde 1 milyarıncı iPhone satılmış olacak. Henüz bununla ilgili Apple’ın bir kutlama yapıp yapmayacağı bilinmiyor. Daha önce Apple’ın önemli kilometre taşlarında kutlama amacıyla web sitesinde özel içeriklere yer verdiğine şahit olmuştu.

Bir milyarıncı iPhone bir yana, Wall Street Journal’ın ilgili analizinde yakın gelecekte iPhone modellerinin satış rakamlarında bir düşüş beklendiğini de belirtelim.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...