Almanya GP: Hamilton Yaz Arasına Galibiyetle Girdi

Share

Almanya Grand Prix’sini Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton rahat bir şekilde kazanmayı başardı ve yaz arasına girerken zirvedeki yerini pekiştirdi.

Yarışa takım arkadaşının arkasında ikinci sırada başlayan Lewis Hamilton, Nico Rosberg’in yavaş startını çok iyi değerlendirip ilk virajı lider olarak geçmeyi başardı.

Hemen arkasındaki Max Verstappen’e karşı ilk turlarda temposunu koruyarak ilerleyen İngiliz pilot, yarışın orta noktalarına doğru kendisini rahatlatacak farkı yakaladıktan sonra adeta bir pazar gezmesi edasında damalı bayrağa ulaştı ve yaz arasına galibiyetle girmeyi başardı.

Red Bull’un Avustralyalı pilotu Daniel Ricciardo da startta Rosberg’i avlayan isimler arasındaydı. Takım arkadaşının gerisine düşen ve Nico Rosberg’in ilk turlardaki baskısına karşı iyi bir cevap veren Daniel Ricciardo, ikinci sırada podyuma çıkmayı başardı.

Red Bull’un genç Hollandalı pilotu Max Verstappen de harika bir startla birlikte Nico Rosberg’i ilk metrelerde geçtikten sonra cesur bir atakla ilk viraja dıştan girdi ve takım arkadaşı Daniel Ricciardo’yu geçmeyi başardı.

İlk turlarda Lewis Hamilton ile aynı tempolarda ilerleyen Verstappen, İngiliz pilot ile farkı kapatmayı başaramadı. Yarışın ikinci pitstoplarından sonra takım arkadaşının gerisine düşen genç pilot, podyumu tamamlayan isim olmayı başardı.

Takımlar şampiyonasında Ferrari’nin 1 puan gerisinde Almanya’ya gelen ve yaz arasına önde girmeyi planlayan Red Bull, bu planı gerçekleştirmeyi başardı.

Pole pozisyonunun sahibi Nico Rosberg ise startta üç pilota geçildikten sonra Red Bull pilotlarını yakalamakta zorlandı. Alman pilot, Max Verstappen’e karşı yaptığı atakta rakibini pist dışına ittiği için 5 saniyelik bir ceza aldı ve bu cezanın ardından Red Bull pilotlarından iyice koptu.

Yarışı dördüncü sırada tamamlayan Alman pilot kendi evinde şampiyonluk yolunda büyük bir darbe yedi.

Teknik ekipte yaşanan dalgalanmayla birlikte son yarışlarda Red Bull’a karşı cevap vermekte zorlanan Ferrari pilotları yarışı beşinci ve altıncı sırada tamamladı.

Kendi evinde yarışan Sebastian Vettel startla birlikte takım arkadaşını geçmeyi başardı ve yarışı beşinci sırada tamamladı.

Şampiyonada dördüncülük için mücadele eden Force India ve Williams takımlarından Force India Almanya’dan avantajlı bir şekilde ayrılıyor.

Son turlara girilirken daha eski lastiklerle pistte olan Valtteri Bottas’ı yakalayıp geçen Nico Hulkenberg kendi evinde yarışı yedinci sırada tamamlarken takım arkadaşı Sergio Perez de onuncu olarak son puanın sahibi oldu.

McLaren-Honda’nın İngiliz pilotu Jenson Button sekizinci, takım arkadaşı Fernando Alonso ise on ikinci sırada yarışı tamamladı.

Williams’ın Fin pilotu Valtteri Bottas dokuzuncu sırada yarışı tamamlarken takım arkadaşı Felipe Massa yarışı tamamlayamadı. Yarışın startında Jolyon Palmer ile temas yaşayan Brezilyalı pilot, aracının arka bölümündeki hasardan dolayı sürekli olarak sıra kaybetmeye başladı ve yarışın ilerleyen turlarında garaja dönerek yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

Gridin bir diğer Brezilyalı pilotu Felipe Nasr da Sauber’iyle birlikte yarışı tamamlayamadı ve aracını garaja çekerek yarışa veda etti.

Tüm sonuçlar:

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...