Ücretsiz Windows 10 Güncellemesi Bitti

Share

Geçtiğimiz yıl itibariyle hayatımıza giren Windows 10, bugüne kadar ücretsiz olarak yükseltilebiliyordu. Fakat an itibarıyla eski sürümlerinizi ücretsiz olarak yükseltme şansını kaybettiniz. Artık Windows 10 sürümleri için para ödemeniz gerekecek.

Temmuz 2015’te duyurulan Windows 10, içinde barındırdığı birçok yenilikle birlikte eski Windows kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulmuştu. Bir yıl süren bu geçiş sürecinde Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 kullananlar, ücretsiz olarak yazılımlarını Windows 10’a yükseltebiliyordu. Yeni işletim sisteminin ilk yılı boyunca bu şansı tanıyacağını açıklayan Microsoft, 29 Temmuz itibariyle Windows 10’un bir yaşını dolduracak olmasıyla birlikte ücretsiz geçişlere son vereceğini ve işletim sistemini satışa çıkaracağını daha önce açıklamıştı.

Windows 10 bugünden itibaren Microsoft’un satış sayfalarında kendine yer alıyor ve ücretsiz yükseltme servisi de kapatılmış bulunuyor. Bugünden itibarenMicrosoft’un yeni işletim sistemine geçmek isterseniz, farklı sürümlerinden birini seçerek satın almanız gerekiyor. Örneğin; Windows 10 PRO satın almak istiyorsanız, 729,99TL ödeme yapmanız istenecek. Windows 10 EV sürümü için istenen ücret ise 429,99TL. Yani ücretsiz olarak geçiş yapmadıysanız, çok şey kaybettiniz diyebiliriz.

Tamindir

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...