Yeşilköy’de Uçak Yola Çıktı

Share

İstanbul Yeşilköy’de yola çıktığı görülen uçak izleyenleri şaşkınlığa uğrattı. Yeşilköy’de yola çıkmış uçak, görenlerin ilgisini çekti. Kısa sürede sosyal medyada fotoğraflar paylaşıldı. Ve sonunda uçağın, hurdaya ayrıldığı, lokanta olarak kullanılmak üzere satıldığı ortaya çıktı.

İsviçre’de yaşayan Çorumlu Cemil ve Cesur Çıtak kardeşler, üç yıl önce aldıkları hurdaya çıkarılan Airbus A300 tipi yolcu uçağını, kafe restoran yapmak istedi.

Bu nedenle havalimanında bulunan uçak, kafenin kurulacağı İstanbul Ticaret Merkezi Otoparkı’na kara yolundan taşınmak istendi.

Kanatları sökülen uçak yolda çekici yardımıyla çekilirken, vatandaşlar arasında hareketlilik yaşandı.

Uçağın kara yolunda olmasına anlam veremeyen vatandaşlar, taşınmanın gerçekleştiği alana akın etti.

Tehlikeli bir durumun olmadığını anlayan vatandaşlar, daha sonra uçağın önünde fotoğraf çektirdi.

Uçağın taşınırken yol kenarındaki aydınlatma direkleri sökülürken, yolda da maddi hasar oluştuğu görüldü.

Uçağın taşındığı Atatürk Havalimanı Caddesi’ çift yönlü trafiğe kapatıldı.havalimanına gitmeye çalışan bazı yolcular, araçlardan inerek, yaya olarak yola devam etti.

İş adamı Cesur Çıtak, daha önce aldıkları uçağı bir kafe restoran yapmak üzere taşıdıklarını belirterek, bu operasyonda İstanbullulara yaşattıkları sıkıntılardan dolayı özür diledi.

CNN

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...