Japonya 8K Yayına Başladı

Share

Daha ülkemizde HD yayıncılık yeni yeni standart haline gelmişken Japonlar 8K çözünürlüklü yayın testlerine başladı bile. 4K’nin dört, Full HD’nin tam 16 katı çözünürlük sunan 8K yayın uydu üzerinden gerçekleştiriliyor ve dünya çapında bir ilk olma özelliği taşıyor.

NHK’nin dün yayına başlayan “Super He-Vision” test kanalı 4K ve 7680×4320 piksel çözünürlüğe ve 22.2 kanal sese sahip 8K görüntüleri karışık olarak yayınlıyor.

Japon pop yıldızı Kyary Pamyu Pamyu’nun konseri, Londra 2012 Olimpiyatları’nın açılış seramonisi, Japon orkestra şefi Seiji Ozawa’nın Beethoven konserinden bir kesit kanalın arşivindeki 8K yayınlardan bazıları.

Sabah 10’dan akşam 5’e kadar yayın yapan kanalı mevcut teknolojiden ötürü evlerde izlemek ne yazık ki mümkün değil. Bundan ötürü NHK Japonya’nın farklı şehirlerinde dev ekranlar kuruyor ve geleceğin teknolojisini şimdiden Japonlarla buluşturuyor. NHK, Rio Olimpiyatları’nda da özel bir 8K yayın yapmayı planlıyor.

Ceyms

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...