iOS 10 Emoji’leri

Share

Apple, halka açık beta sürümünü yayınladığı mobil işletim sistemi iOS 10’la birlikte onlarca yeni emoji’yi de kullanıma sundu. Yeni paket içinde birçok emoji cinsiyet ayrımını gözeterek yeniden tasarlanırken bir emojinin kaldırılması tartışma yarattı.

emo1

Apple, ABD’de son dönemde yeniden gündeme gelen silahlı saldırı olaylarının ardından tabanca emojisini su tabancasıyla değiştirme kararı aldı. Kimi kullanıcılar ve basının bir kısmı bu değişikliği yerinde bulurken kimi bunun hiçbir şey ifade etmeyeceğini savundu. Apple cephesindense geri adım atılacağına dair bir sinyal yok.

silahemoji

Yeni emojiler arasında kadın ve erkek ayrımını öne çıkaran çok fazla emoji bulunuyor. Bayraklar arasına eklenen gökkuşağı bayrağı ise Apple’ın LGBT desteğinin önemli bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Yeni emojileri kullanmak için beklemek istemiyorsanız Apple’ın beta programına dahil olup iOS 10’un beta sürümünü iPhone ya da iPad’larinize indirebilirsiniz.

emo3

emo2

emo4

emo5

emo6

emo7

Ceyms

 

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...