Efsaneler Michael Schumacher İçin Futbol Oynadı

Share

Aralık 2013’te yaşadığı kayak kazası sonrası tedavisine devam edilen Michael Schumacher onuruna “Champions for Charity” adı verilen yardım maçı düzenlendi.

Mainz Opel Arena’da oynanan karşılaşmada Nazionale Piloti takımının kaptanlığını F1 pilotu Sebastian Vettel, Nowitzki All Stars takımının kaptanlığını da Alman yıldız basketbolcu Dirk Nowitzki yaptı.

Karşılaşma başlamadan önce İtalya ve Almanya milli marşlarının okunmasının ardından sporcular, üzerinde “Mücadeleye devam Schumacher” yazan pankartı açtı.

Vettel’in takımında Schumacher’in oğlu F4 pilotu Mick Schumacher, F1 pilotları Nico Rosberg ve Felipe Massa, eski F1 pilotu Mika Hakkinen, F3 pilotu Charles Leclerc, Nowitzki’nin takımında da Galatasaray’ın futbolcusu Lukas Podolski, en son Lazio’da oynayan Alman futbolcu Miroslav Klose, FFH radyo kadın sunucusu Evren Gezer, boksör Arthur Abraham, Alman hentbolcu Stefan Kretzschmar, eski futbolcu Paulo Sergio, eski boksör Henry Maske gibi ünlü isimler forma giydi.

Karşılaşmadan Nowitzki All Stars takımı 9-6 galip ayrılırken, maç 75 dakika oynandı.

Podolski’nin, Nowitzki’nin pasında attığı röveşata golü dikkati çekti. Karşılaşmayı 24 bin 822 seyirci izledi. Müsabakadan elde edilen gelirin, çocuklara yönelik basketbol faaliyetleri yapan bir dernek ile kafatası ve beyin hastalarına yönelik çalışmalar düzenleyen bir kuruma verileceği açıklandı.

Nowitzki, maçtan önce yaptığı açıklamada, bu etkinlikle Michael Schumacher’e pozitif enerji göndermek istediklerini belirterek, “Onun bir idol olduğunu, insanların onu unutmadığını göstermek istiyoruz.” dedi.

Fransa Alpleri’nde, 29 Aralık 2013’te kayak yaparken düşerek başını kayaya çarpması sonucu ağır yaralanan Michael Schumacher, Grenoble Hastanesinde ameliyat edilmişti. Schumacher’in hala rehabilitasyon tedavisi devam ediyor.

AA

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...