30’dan Önce, 30’dan Sonra

Share

30. yaşınızı ‘sadece bir rakam’ olarak kabul edenlerden misiniz yoksa pastanızdan bir ısırık olgunluk alarak yolunuza sağlam adımlarla devam edenlerden mi?

Bize göre 30. yaş tam anlamıyla bir milat. Olgunluk çağının başlangıcı… Ama tam da doğum gününüzün 30. yıl dönümünde saatler 00.00’ı vurduğunda gerçekleşen bir devrim değil. Değişimi zaten uzun bir süre önce hissetmeye başlıyorsunuz.

Kendinize zaman ayırmaya başlıyorsunuz, hayatın değerini daha iyi anlıyorsunuz. Fantastik hikayeleri seviyorsunuz ama gerçek hayatta mümkün olmayacağını biliyorsunuz. Mesela uzun bir uykunun ardından sizi öpecek bir prens değil de güzel bir kahvaltı bekliyorsunuz.

Akşam eve gelince apar topar hazırlanıp partiye katılmaktansa evde uzanıp film izlemeyi ya da sakin bir müzik eşliğinde kitap okumayı tercih ediyorsunuz. Tüm gün yüzünüzün parlamasını sağlayan makyajı temizleyip, nefes aldığınızı hissediyorsunuz.

30 yaş sizlere gerçekten kendiniz olabilmeniz için harika fırsatlar sunuyor. Kimisi komik, kimisi eleştirel olsa da aşağıdaki eğlenceli çizimlere biz bayıldık! 30. yaşınızı eski bir dost gibi selamlayın ve çizimleri incelemeye başlayın:

 

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...