Samsung Galaxy S7 Kullanıcı İncelemesi

Share

Teknoloji ağırlıklı yayın yapan internet siteleri ve dergilerin incelemelerinde, telefonlar tüm özellikleriyle tanıtılıyor. Ancak kullanılan dil ve terimler bazen kafalarda, “Bu bahsettiği şey neyle ilgili acaba?” sorusunu uyandırıyor. Şu ana dek Serinletici’de karşınıza spor ağırlıklı içeriklerle çıkan ben, bu kez başka bir konuya parmak basacağım ve yaklaşık 1.5 aydır kullanmakta olduğum Samsung Galaxy S7’yi kendi kullanıcı deneyimlerimden yola çıkarak sizler için inceleyeceğim. Bu fırsatı sunduğu için değerli arkadaşım Tolga Erbak’a teşekkürlerimi sunarım.

Telefonunun teknik özellikleri vs.’leri hem Samsung resmi sitesinde hem de pek çok yerde mevcut. Ben işe benim için en önemli özellik olan kamera, ekran çözünürlüğü olayıyla başlayacağım. Telefonu aldıktan 10 gün sonra İngiltere’ye giden biri olarak harika fotoğraflar çektim. Hatta öyle ki bir dost ortamında otururken, Çinli bir kadına telefonumdaki fotoğraflardan birini gösteriyordum. Kendisi daha hiç bu kadar net fotoğraf çeken bir telefon görmediğini söyledi ve hemen markasını sordu. Benzer şekilde Iphone 6S’i olan bir Türk arkadaş da telefondaki fotoğrafların netliğine ve canlılığına hayran kalarak, kendi telefonunun bu denli başarılı olamadığını söyledi.

Kamera, ekran çözünürlüğü ve netliği olayını şu anektotla kapatalım: Telefon o denli yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekiyor ki, ister istemez bir süre sonra fotoğrafların boyutları nedeniyle hafıza uyarısı alınıyor. Bu da SD kart desteğiyle çözülebilecek bir durum.

Telefonun boyutu benim için bir eksi teşkil ediyor. Bu kişiden kişiye değişebilir bir durum.

Bataryaya gelirsek S7’nin şu ana kadar benim beklediğimin biraz altında bir batarya gücüne sahip olduğunu düşünüyorum. Batarya ömrünü koruyabilmek adına ekran parlaklığından fazlaca ödün vermeniz gerekiyor. Eski telefonum Galaxy S2’de ekran parlaklığını en düşük düzeye çektiğimde dahi ekrandaki yazıları okuyabiliyordum. Ancak S7’yi güneşli hava yada kapalı hava fark etmez, en düşük parlaklıkta kullanmak bir hayli zor benim fikrime göre.

Kablolu şarjla telefonu bir buçuk saat gibi bir sürede tamamen şarj edebiliyorsunuz ki bence bu harika bir özellik. Hızlı şarj ve kablosuz şarj gibi seçeneklerin olması, telefonunun bu konuda son derece güçlü olduğunun göstergesi.

Genel olarak toparlamak gerekirse telefonun dizaynı da dahil olmak üzere tüm özellikleriyle özel bir telefon havasını size fazlasıyla veriyor. Özellikle sosyal medya sitelerine gezinirken S7’yle büyük bir keyif alıyorsunuz. Diğer markalara yönlendirme olmasına rağmen Samsung’dan ve Galaxy serisinden vazgeçmeyerek S7’yle doğru bir tercih yaptığıma, ilk güne göre çok daha eminim.

Tercih etmeniz halinde sizlere, iyi ve güzel günlerde kullanmanızı diliyorum.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...