Portakallı Bademli Kabak Linguini

Share

Birbirinden lezzetli otlar ve yeşil sebzeler ile hazırlayacağınız değişik menüler, mevsimin uyanışını sofranızda da yaşatacak.

Malzemeler:

8 adet büyük boy kabak
2 adet sert kabuklu portakal
100 gr tuzsuz badem
1 yemek kaşığı kırmızı top biber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karbonat

Hazırlanışı:

Kabakları yıkayın, sadece kabukları jülyen soyma bıçağı ile linguini’ye benzeyecek şekilde yukarıdan aşağıya kopartmadan çekerek dilimleyin. Koyu ve açık renkli kabaklar kullanabilirsiniz. Portakalları yıkayın, kabaklar gibi jülyen bıçağı ile sadece kabukları yukarıdan aşağıya çekerek ince uzun şeritler alın.

Tuzsuz bademleri sıcak suda bekleterek soyun. Portakal kabuklarını kaynar suda 4-5 dakika yumuşayana kadar haşlayın. Kabakları karbonatlı kaynar suya atın, 1-2 dakika haşlayın. Derin bir tavaya zeytinyağı ve bademleri koyun. Bademleri 2-3 dakika kavurun.

Kabak ve portakal şeritleri ilave edin, birlikte soteleyin, tuz ve top kırmızı biberleri ekleyin.

Elele

Hazırlayan: Elif Edes Tapan
Fotoğraf: Hande Göksan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...