NASA, Mars’tan 1000 Fotoğraf Paylaştı

Share

Son yıllarda Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) merceğinde bulunan ‘Kızıl Gezegen’den yeni görseller paylaşıldı.

Mars’ın yörüngesindeki NASA’nın Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) aracının yüksek çözünürlüklü “High Resolution Imaging Science Experiment” veya HiRISE adlı çok güçlü kamerasıyla çekilen görüntüler NASA tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

Geçtiğimiz yıl Mars’ta akan su olduğuna dair kanıtlar bulunduğunu açıklayan NASA, Mars’a koloni kurmak için de ilginç bir yol izliyor.

Geçtiğimiz aylarda Mars’a yolculuğu ilginç kırmak için ilginç ilanlar veren NASA’nın kullandığı grafikler bir dönem asker almak için benzer bir yönteme başvuran ABD ordusunu anımsatıyor.

Görünen o ki NASA Mars’a olan ilgili canlı tutmak için sıklıkla Mars ile ilgili paylaşımlar yapmaya devam edecek.

İşte NASA’nın yayınladığı 1000 Mars fotoğrafından en dikkat çekenleri:

NTV

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...