Perseid Meteor Yağmuru Geliyor

Share

Gökyüzündeki en harika olaylardan biri olan Perseid Meteor Yağmuru bu gece çıplak gözle izlenebilecek. Bu muhteşem tabloyu nasıl izleyebileceğinizi haberimizden öğrenebilirsiniz.

Yıldız kayması nedir, aslında hepimiz biliriz. Doğa üstü gibi görünen bu olaya en azından bir kez bile olsa denk gelmişizdir. Ama Perseid gök taşı yağmuru bu deneyiminizi bir üst noktaya taşıyacak.

1992 yılında Dünya’nın çok yakınından geçen Swift-Tuttle gök taşının ardındaki kalıntılardan oluşan Perseid meteor yağmuru düzenli aralıklarda dünyamızda muhteşem manzaralar oluşturmaya devam ediyor.

Her yıl Temmuz ve Ağustos ayları arasında aktif kalan Perseid, en yoğun salınımını 12 Ağustos’u, 13 Ağustos’a bağlayan gece yapıyor. Yani bu gece Türkiye Yaz Saati ile 02:00’de gökyüzünde tam bir görsel şölen bizleri bekliyor.

Yıldız Kayması Nedir?

Aslında yıldız kayması dediğimiz olay, atmosferin hemen üzerinde seyir eden gök taşları ve uzay tozlarının dünyamıza düşme olayıdır. Her gün yaşanan son derece olağan bir şeydir. Dünya’nın kütle çekimine yenik düşüp, yeryüzüne düşen bu cisimler ısınmalarından dolayı yıldız gibi parlarlar.

Genel olarak aşınma ve ısınmadan dolayı cisimlerin birçoğu atmosferde erir ve yok olur. Ama bazı cisimler yeryüzüne ulaşabilecek kadar büyüktür ve bunlara meteorit ismi verilir.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...