Google, Yeni İşletim Sistemi mi Yapacak?

Share

Google’ın tamamen yeni bir işletim sistemi meydana getireceği iddiaları gündeme geliyor. Şirketin, yeni işletim sisteminin yeni bir OS yaratabileceği dile getiriliyor.

Google’ın bir süredir yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü biliniyordu.

Şirketin, Chrome OS işletim sistem gerekliliklerini geliştirerek gerçekleştireceği belirtilen projenin planları gün yüzüne çıkmaya başladı.

“Fuschia” adındaki yeni işletim sistemine ilişkin ayrıntılar GitHub üzerinden yayınlandı.

16-08/13/fuschia-796x398.jpg

Google’ın yeni os’u

Android Police’de yer alan habere göre, yeni sisteme ilişkin bazı bilgiler GitHub üzerinden yayınlandı.

FreeRTOS, ThreadX’e benzer olarak IoT odaklı olacağı ifade edilen işletim sistemi yeni Magenta Kertel’i kullanacak.

Yer alan bilgilerde ayrıca yeni işletim sisteminin tüm akıllı telefonlar ve masaüstü bilgisayar çözümlerine yönelik olarak tasarlanması bekleniyor.

Kendi kullanıcı arabirimini yaratmak için Dart ana programa dili ve Flutter desteğini kullanacak işletim sisteminin materyal tasarıma sahip olacağı dile getiriliyor.

16-08/13/google-l-re.jpg

Kaynaklar tüm bu bilgiler içerisinde, Google’ın kesin olarak bu tip bir çalışmanın içerisinde yer alacağını belirtmekten kaçınıyorlar.

Google’ın gittikçe bulanık hale gelen Android-Chrome OS arasındaki çizgiyi görmezden gelmek istemeyeceğinin ise altı çiziliyor.

Daha önceki süreçte Android ile T-Mobile birlikteliği Sidekick işletim sistemi üzerinde çalışmıştı.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...