“Twitter 2017’de Kapanacak” Dedikodusuna Şirketten Yalanlama

Share

Sosyal medya devi Twitter, 2017’de kapanacağı dedikodularını yalanladı ve iddiaların hiçbir temele dayanmadığını söyledi.

Reuters haber ajansına konuşan Twitter sözcüsü, sosyal medyada yayılan söylentilerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, Twitter’ı kullanıcılar için çekici bir sosyal medya platformu olarak geliştirmeye devam ettiklerini belirtti.

Perşembe günü açılan #SaveTwitter (#TwitterıKurtarın) etiketini kullanarak 100 bin üzerinde mesaj paylaşılmıştı.

Hızla yayılan “Twitter 2017’de kapanacak” dedikodusunun nasıl başladığı ise bilinmiyor.

Aylık aktif kullanıcı sayısı 313 milyon seviyesinde bulunan Twitter, sosyal medya rakipleri Facebook ya da Snapchat kadar hızlı büyüyememekle eleştiriliyor ve iş modelini geliştiremediği için kullanıcı potansiyelini finansal gelire dönüştüremediği vurgulanıyor.

Şirket bu yılın ikinci çeyreğinde 602 milyon dolar ciro elde ettiğini açıklamış olsa da Twitter’ın yılın ikinci 3 aylık dönemindeki net zararı 107 milyon doları bulmuştu.

BBC

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...