Windows 10’a Hacker’lar Bile Saygı Gösterdi!

Share

Microsoft’un işletim sistemleri daima yazılım korsanlarının hedefinde olacak. Yazılım korsanları, yepyeni saldırı yöntemleri geliştirmeye çalıştırırken Microsoft da, onları savuşturmaya çalışacak.

Tam bu noktada Windows 10 karşımıza çıkıyor. Microsoft’un son göz ağrısında her tür saldırıya karşılık verebilmesi ile ünlendi. Öyle ki bilgisayar korsanlarının ciddi bir katılım gösterdiği Black Hat organizasyonundaki isimler bile, işletim sisteminin hakkını verdi. Black Hat’in ünlü hacker’ları, sofistike sızma girişimlerine yerinde tepkiler veren Windows 10 işletim sistemine saygı gösterdiklerini açıkça ifade ediyor.

En büyük övgüyü ntimalware scan interface (Antimalware tarama ara birimi – AMSI) alıyor. Şu anda yalnızca Windows Defender ve AVG güvenlik yazılımlarında bulunan AMSI, aynı malware’ler gibi, pek çok duruma uyum sağlayabiliyor.

NoNoSecure’in (ciddiyiz, organizasyonun ismi bu) bir numaralı ismi Nikhal Mittal, uygulamayı şu şekilde değerlendiriyor: “Antimalware tarama ara birimi, script temelli saldırılara karşı geliştirilmiş muazzam bir uygulama. Windows 10, bu konuda gerçekten de sınıf atlamış.”

PowerShell mimarisi de, bilgisayar korsanlarından övgü alıyor. Mittal, “Birkaç yıl öncesine kadar PowerShell tipi mimariler o kadar zayıftı ki; hiç umursanmıyordu. Script temelli saldırılarımız, hiçbir şekilde saptanamıyordu. Bu değişmiş; sıklıkla sabit disk, ön bellek ve RAM arasında yer değiştiren zararlılar, PowerShell ile yüz yüze geliyor. AMSI ve PowerShell ikilisi oyun değiştiren faktörler.” ifadelerini kullanıyor.

CNN

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...