Daha Parlak Tırnaklar İçin

Share

Daha parlak tırnaklara kavuşmanı sağlayacak olan numara aslında o kadar basit ki… Sana bu işin sadece bir diş macunu ve diş fırçası ile gerçekleşebileceğini söylesek?

Sürekli olarak manikür yaptırdığında ya da oje kullandığında, tırnaklarında sararmalar meydana gelir. Sen de bu sarılığı kapatabilmek için daha fazla oje kullanırsın. Zamanla da bu mesele kısır bir döngüye dönüşür.

Fakat tırnak sararmasından kurtulabilmek ve daha parlak tırnaklara kavuşmak için evde yapabileceğin basit bir uygulama var.

Öncelikle diş macunu alıyorsun ve diş fırçanın üzerine bir bezelye tanesi kadar diş macunu sıkıyorsun. Diş macununu tırnaklarına dairesel hareketlerle sürdükten sonra 5 dakika bekletiyorsun ve sonra ellerini suyla yıkayıp temizliyorsun. Bu işlemi haftada birkaç defa yapıyorsun. Hepsi bu kadar.

Diş macununun tırnaklarını nasıl parlatabildiğini merak ediyor musun? American Dental Association’a göre, diş macunlarının içerisinde bulunan hafif zımpara özellikli silis jeli ve fosfat tuzları, tırnak yüzeyindeki lekeleri çıkarabilir özellikler barındırıyor.

Women’s Health

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...