Yeni Emojiler Eşitlikten Yana

Share

Emojilerde kadının rolü konusunda kafanızda en başından beri soru işaretleri varsa, bu sorun çözülmüş görünüyor! Temmuz ayında Unicode Emoji Alt Komitesi’nin kadınların emojilerde gösterildiği gibi “dans etmek, saç kestirmek ve prenses olmak”tan daha fazlası olduğuna karar verdikten sonra, Google bize daha eşit emojiler için söz vermişti.

Beklenen oldu. Apple, iOS 10 için 100’den fazla yeni emoji ile kullanıcılarının karşısına çıktı. Bu yeni emojiler arasında, tıpkı gerçek hayatta gördüğümüz gibi yüzen, sörf yapan, basketbol oynayan, ağırlık kaldıran, koşan ve dağ bisikleti süren kadın emojileri var!

iPhone ve iPad kullanıcıları bu sonbaharda iOS 10 ile birlikte yüzden fazla yeni ve yeniden tasarlanmış emoji karakteriyle tanışacak. Bu heyecan verici güncelleme, yeni kadın atletler ve profesyoneller dahil olmak üzere mevcut karakterlere daha fazla cinsiyet seçeneği getiriyor, popüler emoji’lere yepyeni tasarımlar katıyor, yeni bir gökkuşağı bayrağı ve daha fazla aile seçeneği sunuyor.

Şimdiye kadar kullanılan emojilerde sporcuların hepsi erkek olarak gösteriliyordu ve bu gerçekliğe aykırı bir durum olduğu için sıkça eleştiriliyordu. Ancak şimdi emojiler arasında ağırlık kaldıran, basketbol oynayan ya da sörf yapan kadınları da görebileceğiz.

Böylece iOS 10 ile emojilerdeki cinsiyetçilik de aşılıyor. Üstelik hepsi bununla sınırlı da değil. Yeni emojiler arasında masaj yaptıran ve saçlarını kestiren erkek emojileri de mevcut.

Çünkü emojiler herkes içindir!

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...