‘Uyudun mu?’ meselesine açıklık getirelim

Share

Başlığı okuyunca eminiz ki pek çoğunuzun içinden gülme isteği geldi. Tahmin ettiğimiz ve dahası emin olduğumuz üzere herkes hayatında en az bir kere bu vasat mesaj ile karşılaştı…

Gelin şu konuyu açıklığa kavuşturalım: ‘Uyudun mu?’ sorusu, pek de zekice bir soru sayılmaz. Dahası bu ‘mesaj içerikli mesaj’, ne yazık ki karşımızdaki kişinin akli dengesinin yerinde olup olmadığını sorgulamamıza neden oluyor.

Eğri oturalım, doğru konuşalım: 21. yüzyılda teknoloji her yanımızı esir aldı. İsteyen istediği kişiye her dakika ulaşabiliyor. Ama ulaşılabilir olmak ile kolay olmak arasında dağlar kadar fark vardır. Lütfen ikisini birbirine karıştırmayalım. Karşımızdaki kişiye de ona göre muamele yapmayalım.

Bu tarz samimi olmayan mesajlar, gelecek vaat eden bir ilişkide onarılmaz yaralar açabilir; bizden söylemesi…

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...