Negatif Kan Grubuna Sahip İnsanların Kökeni Ne?

Share

Negatif kana sahip insanların kökeni hakkında birçok iddia ve teori ortaya atıldı. Bazı özellikleri göz önüne alındığında negatif kana sahip olan insanların belirli farklılıklara sahip olduğu da aşikar.

Öncelikle negatif kan sahiplerinin bu Dünya’dan olmadığını düşündüren olay Rhesus pirimatının genlerinde saklı. İnsanların atası olarak kabul edilen Rhesus pirimatında görülen kan grubu pozitif. Eğer kan grubunuz pozitif ise sorun yok.

Nitekim negatif kan grubunun ilk olarak görüldüğü dönem M.Ö 35.000’ler. Bu tarihten önceki iskeletlerde negatif kan grubu görülmüyor. Peki negatif kan grubu nereden çıktı? Bilim insanlarına göre insanoğlu Afrika’dan Avrupa’ya göç ederken kanda mutasyon oldu ve negatif kan grubu ortaya çıktı. Ancak internet üzerinde negatif kan grubunu uzaylılara bağlayan birçok yazı bulabilirsiniz (ne kadar bilimsel tartışılır).

Dünya genelinde negatif kan grubuna sahip insan sayısı sadece %10-15 civarı. Bu rakam Avrupa’da %45’lerde. Ayrıca negatif kan grubu insanlar ısıya daha duyarlı, renkli gözlü olma ihtimali daha yüksek.

Haber Uzay

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...