Saha Dışı Spor

Share

Spor dünyasında haftanın öne çıkan, ilginç gelişmelerini editörümüz Anıl Yazar, Saha Dışı Spor’da sizin için değerlendirdi.

“Muslera haksız rekabet yaratıyor”

Galatasaray’a 3-1 mağlup olan Akhisar Belediyespor’un teknik direktörü Cihat Arslan, “Muslera, bu ligin rekabetini bozuyor, haksız rekabete yol açıyor” dedi.

Arslan sözlerine şunları da ekledi: “Muslera, bu ligin rekabetini bozuyor, haksız rekabete yol açıyor. Önemli bir performans sergiliyor, öne geçmemizi engelledi.”

Periscope’a yasak!

TFF 1.Lig’in 2.haftasında Eskişehirspor’la Şanlıurfaspor arasında oynanan karşılaşmada ilginç bir görüntü ortaya çıktı. Eskişehirspor’un cezası nedeniyle yalnızca misafir takım taraftarlarının izlediği maçın yayıncı kuruluş belirsizliği nedeniyle veren TV kanalı da yoktu. İlk hafta oynanan Balıkesirspor deplasmanında tribünden Periscope yayını yapmaya çalışan Eskişehirspor’lu taraftarlar, kendi evlerindeki maçta da benzer bir yola gitti. Stadın kale arkasında yer alan okulun bahçe duvarına çıkan taraftarlar, yanlarında getirdikleri 3 metrelik merdiven ile maçı Periscope’dan yayınlamak istedi.

Ancak taraftarların sosyal medyadan yayın yapma isteği, güvenlik güçlerine takıldı. Güvenlik güçleri taraftarların kurduğu merdiveni indirerek yayın yapmalarına engel oldu.

İspanya ligi yabancı işgali altında

İspanya Ligi bu sezon tarihinde ilk kez en az yerli oyuncu yüzdesiyle mücadele edecek.

El Mundo Deportivo’nun araştırmasına göre; bu sezon İspanya Ligi’nde 203 oyuncu mücadele edecek. Gipuzkoa’nun ekonomik sorunlar nedeniyle lige katılmamasıyla ACB’de 17 takım yer alacak. Bu takımların kadrolarında 65 İspanyol oyuncu yer alacak. 65 ismin 6’si çift pasaportlu olduğu için 59 İspanyol oyuncu ligde mücadele edecek.

Böylece İspanyol statüsünde forma giyecek oyuncular göz önüne alındığında ACB’nin yüzde 32’si yerli oyunculardan oluşacak. Bu yüzde İspanya’da üç sezon önce yüzde 43’lerde yer alıyordu.

Gol sevincinde ayağı kırıldı

İngiltere Premier Lig’de Manchester United’ın Hull City ile oynadığı karşılaşmada talihsiz bir olay yaşandı. Maçın 90+2’inci dakikasında Marcus Rashford’ın ayağından gelen gol, deplasman tribünündeki Manchester taraftarlarını tam anlamıyla çıldırttı. Golü Rashford ile kutlayan Manchester United taraftarlarının bir bölümü, bu sevinç sırasında tribünlerde düşüp zor anlar yaşadı.

Bu sevinç anı sırasında ise bir taraftarın ayağının kırıldığı ortaya çıktı. Ayağı kırılan taraftarı, sağlık ekipleri sedye ile tribünden alarak önce ambulansa sonra ise hastaneye ulaştırdı.

Pogba’dan taraftara ilginç öneri

Manchester United’in yeni transferi Paul Pogba, kendisiyle ilgili Twitter’dan atılan bir tweet’e verdiği yanıtladı dikkatleri topladı. Manchester United taraftarı olan bir kişinin, “Saçımı Paul Pogba’nınki gibi yaptım, kız arkadaşım benden nefret ediyor” şeklindeki tweete Fransız oyuncu, “Saç şeklini koru, kız arkadaşını değiştir” şeklinde cevap verdi.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...