Samsung’un Galaxy Note 7 Zararı: 1 Milyar Dolar

Share

Samsung Galaxy Note 7 modellerinin satışının durdurulması ve halihazırda satılan modellerin geri çekilmesi, şirkete mâli olarak ek bir yük getirdi.

Yaklaşık 1 milyar dolar maliyet!

Konuyla alakalı daha önce Samsung mobil bölüm başkanı Koh Dong, tam bir miktar söylemese de “yürek parçalayan bir miktar” açıklamasını yapmıştı.

Şimdi ise Credit Suisse Group AG, Daishin Securities Co ve Pelham Smithers Associates analizine göre resmi olarak açıklanmayan bu miktar yaklaşık 1 milyar dolar.

16-09/05/galaxy-note-7-explodes.jpg

Her ne kadar 1 milyar dolar kulağa çok büyük bir rakam gibi gelse de, şirketin bu yıl 20.6 milyar dolar kazanmasının beklendiğini düşündüğümüzde Galaxy Note 7 olayı bu miktarın sadece %5’ini götürmüş olacak.

Ayrıca ne olursa olsun müşterlerinin arkasında duran Samsung, iade veya değişim programını uygulayarak aslında bir nevi müşteri odaklı bir duruş da sergilemiş oluyor.

Yine de tabii ki var olan satışların durdurulması ve gelecek potansiyel iadelerle birlikte 1 milyar dolarlık zarar azımsamamak gerek.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...