Skoda Kodiaq

Share

Škoda’nın uzun süredir merakla beklenen SUV modeli Kodiaq sonunda tanıtıldı. Markanın dev boyutlu aracı, diğer Škoda modelleri gibi segmentinde yer alan en pratik araçlardan birisi olma amacı güdüyor.

Vision S isimli konsept halinde de olduğu gibi köşeli hatlara sahip bir tasarım anlayışı benimseyen Kodiaq, yüksek yapılı burun kısmında çift parçaya bölünmüş LED farlar sunuyor. Üst bölümleri düzleştirilmiş çamurluklar, kapıların alt bölümünde sunulan şişkin yapı ve kalın D sütunları güçlü görünümü korurken kalın siyah renkli gövde altı korumaları arazide boya çizilmelerinin önüne geçiyor.

4.697 mm uzunluğa sahip olan SUV, 17, 18 ve 19 inç çaplı jantlarla sunulurken en hafif seçeneğin ağırlığı 1.452 kg. Aracın genişliği 1.882 mm olarak açıklanırken yükseklik 1.676 mmve aks mesafesi 2.791 mm. 5 koltuklu kullanımda bagaj hacmi 720 litre olarak açıklanırken iki koltukla bu hacim 2.065 litreye ulaşıyor.

5 ve 7 kişilik seçeneklere sahip olacak Kodiaq’ın iç mekanı da sade bir tasarım anlayışı benimsemiş. Volkswagen ailesinin diğer modellerine aşına olanlara yabancılık çektirmeyecek olan yaşam alanında tanıdık direksiyon simidi ve gösterge paneli görülürken orta konsolda, dikey olarak yerleştirilmiş havalandırma ızgaraları arasına eklenen dokunmatik ekran ve havalandırma kumandaları gözden kaçmıyor.

Kaputu altında da ailenin tanıdık güç ünitelerine yer veren Škoda bu otomobilinde 1.4 ve 2 litre hacimli benzinli ve 2 litre hacimli Diesel motorları kullanmış. 1.4 TSI motorun 125 ve 150 beygir güç üretebilen seçeneklerinde 200 ve 250 Nm tork elde edilebilirken 2 litre hacimli motor ilk etapta sadece 180 beygir güç, 320 Nm tork üretebilecek şekilde satılacak.

2 litre hacimli Diesel motorun 150 beygir güç, 340 Nm tork ve 190 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen iki seçeneği bulunurken motor ve donanıma göre araçlarda 6 ileri vitesli manuel, 6 veya 7 ileri vitesli DSG şanzıman alınabilecek. Aracın önden ve dört tekerlekten çekişli versiyonları da seçilebilecek.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...