Özbek Mantısı

Share

Özbek mantısını denediniz mi?

Malzemeler:

Hamuru için
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 su bardağı su

İç harcı için:
500 g kıyma
1 soğan
Tuz
Karabiber

Sos için:
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Kırmızı pul biber
Sumak
Nane
Fesleğen

Hazırlanışı:
Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın. Ele yapışmayan bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Kıvam alan hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. İç harcı için kıymayı bir kaseye alın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip yoğurun. Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta bir merdane yardımıyla açın. Hamurdan 8×8 cm ölçülerinde kareler kesin.

Karelerin ortasına kıymalı harçtan yerleştirin. Uçlarını üst üste getirerek bohça şeklinde kapatın ve karşılıklı kenarları birleştirin. Tuzlu kaynar suda haşlayın. Üzeri için ezdiğiniz sarımsakları hafif çırptığınız yoğurda ekleyip karıştırın. Mantıları bir servis tabağına alın. Üzerine yoğurt gezdirin.

Kırmızı pul biber, sumak, ve fesleğen ile tatlandırıp sıcak servis yapın.

Lezzet/Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...