Mekik Çekmek Faydalı Mı?

Share

Göbek yağlarını hızlı bir şekilde eritmek istiyorsanız mekik sizin için doğru bir hamle olacaktır. Düzenli mekik çeken birinin 3-4 ay içerisinde daha güçlü bir karın kaslarına sahip olması kaçınılmazdır. Göbek ya da karnınız azaldığı için egzersizlerinizi bırakırsanız başladığınız durumdan çok daha kötü bir duruma gelebilirsiniz.

Göğüs kısmından pelvis kısmına kadar olan kasları çalıştırır.
Kişiyi daha dinç ve daha hareketli yapar.
Bel kısmında oluşabilecek hasarları önler.

Mekik hareketleri neden önemli?

Mekik hareketlerini doğru ve düzenli olarak yapmanız durumunda bel kemiğinizi korur, bel bölgesinde bulunan abdominal kasları güçlendirir ve sertleştirirsiniz. Doğru yapılan bir hareket her zaman fayda sağlar; ancak yanlış hareket hem zaman kaybına neden olur hem de hareketin sonuçları alınmadığı için kişide hayal kırıklığına sebep olur.

Mekik çekmenin faydaları olduğu kadar hareketin yanlış yapılması durumunda birtakım zararları da olabilir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken hususları şöyle sıralayabiliriz:

Egzersiz hayatınızda mekik yeni ise, hızlı davranmayın. Ters bir hareket belinizde bazı sorunlara neden olabilir.
Yeni başladıysanız sayı konusunda kendinizi zorlamayın. Yavaş, yavaş mekik sayısını arttırın.
Mekik çekerken tamamen aç ya da tamamen tok olmamanız gerekir. Buna dikkat edin.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...