Kakao Yağının 4 Faydası

Share

Saçlarınızın sağlıklı parlaklığına kavuşması, nemlenmesi ve yumuşak olması için kakao yağını mutlaka denemelisiniz.

İçerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde pek çok sağlık sorununda destekleyici olarak kullanılabilen kakao yağı, saçlar içinde mükemmel bir yağdır. Saçlarınızın sağlıklı parlaklığına kavuşması, nemlenmesi ve yumuşak olması için kakao yağını mutlaka denemelisiniz.

1- Cildi nemlendirir

Özellikle hassas ve aşırı kuru cilt yapısına sahip kişiler için ideal bir nemlendiricidir. Son zamanlarda yapılan bilimsel çalışmalar kakaoyu kozmetiğin vazgeçilmezler arasına soktu. Düzenli kullanımda saçlarınızın ne kadar çabuk uzadığına şaşıracaksınız. Benmari usulü eriterek tercihen içeriğine susam, badem ve lavanta yağı ekleyerek kendi saç bakım yağınızı yapabilirsiniz.

2- Kuru ve çatlamış cilde iyi gelir

Bir parça kakao yağını alıp ciltte kuru ve çatlamış bölgelere kullanılabilir. Hamilelik veya kilo alıp verme durumlarında çatlak oluşumun önlenmesine yardımcı olur. İçeriğindeki E vitamini sayesinde cildi besler, cilde doğal bir parlaklık ve esneklik kazandırır. Cildi yeniler. Düzenli kullanım ile kuru saçları nemlendirir, yıpranmış saçları güçlendirir. Saçın hızla uzamasına yardımcı olur.

3- Dudakları nemlendirir

Küçük bir parça kakao yağını alın ve dudaklarınıza sürün. Muhteşem kokusuyla dudaklarınız gün boyu nemli ve sağlıklı kalsın.

4- Bronzlaştırır

Saf kakao yağı ile müthiş bir görünüme sahip olabilirsiniz. Cilde hızlı ve doğal bir bronzluk verir. Kakao yağını tek başına veya havuç ve susam yağı ile karıştırarak kullanabilirsiniz. Böylece deniz, tuz ve rüzgârın olumsuz etkilerinden korunabilir sağlıklı bir bronzluk elde edebilirsiniz. Özellikle katı kakao yağı sahil kenarında sıcaklıkla kremsi bir formda olur. Bir parça alıp tüm vücuda kolayca sürülebilirsiniz.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...