iPhone 7 Modellerinin Batarya Kapasiteleri Belli Oldu

Share

Kısa zaman önce resmi olarak tanıtılan ve tüm dikkatleri üzerine çeken iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin batarya kapasiteleri nihayet belli oldu.

Tanıtılmaları ile birlikte tüm teknoloji dünyasının ilgisini çekmeyi başaran iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin batarya kapasiteleri gün yüzüne çıktı. Bakalım yeni iPhone 7 modellerinin batarya kapasitesi kaç mAh?

Hatırlayacağınız üzere batarya boyutları konusunda herhangi bir açıklama yapamayan Apple, yeni iPhone modellerinin batarya performansları için 6S modeline kıyasla 2, 6S Plus modeline kıyasla ise 1 saat daha uzun olacağını söylemekle yetinmişti.

%14 Oranında Büyüme!

Çin’in ünlü sertifika kuruluşu TENAA batarya kapasitelerini açıkladı. Gelen bilgilere göre ailenin küçük üyesi olan iPhone 7 1,960 mAh, iPhone 7 Plus ise 2,900 mAh büyüklüğünde batarya ile geliyor.

Selefleri ile kıyaslamak gerekirse iPhone 7, 1715 mAh’lik batarya ile gelen iPhone 6s modelinden %14 oranında daha büyük bir bataryaya sahip. iPhone 7 Plus tarafında ise işler biraz ilginçleşiyor.

Selefi konumunda olan 2750 mAh’lik iPhone 6s Plus’a oranla 150 mAh daha büyük bir batarya ile gelen iPhone 7 Plus, 2915 mAh’lik iPhone 6 Plus modelinden 15 mAh daha küçük bir batarya ile karşımıza çıkıyor.

Tabii ki bu bunlar sadece matematiksel veriler, yeni modeller ile değişen işlemci ve parlaklığı artan ekran, batarya performansı konusunda en büyük değişkenler. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin satışa çıkışı ile birlikte günlük kullanımdaki performansları daha net bir şekilde gün yüzüne çıkacak.

Gsmarena, Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...