Samsung Hisseleri Büyük Düşüşte

Share

Samsung Electronics hisselerinin son 3 haftada gösterdiği büyük düşüş, söylentileri beraberinde getiriyor. Samsung, tarihinin en kötü dönemine doğru mu gidiyor?

Samsung Electronics şirketinin, hisseleri son 3 hafta verileri baz alındığında oldukça düşüş göstermiş durumda.

Piyasaya sürülmesinin ardından başta pil sorunu olmak üzere birçok probleme sahip olan Galaxy Note 7 cihazı ile doğrudan orantılı olan durumun, şirketi gelecek süreçte daha büyük problemlere sürükleyebileceği belirtiliyor.

16-09/12/galaxy-note-7-yanma.jpg

Samsung’u gelecekte ne bekliyor?

ABD Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu’nun, kullanıcıları Galaxy Note 7 cihazlarını kullanmamaları yönündeki uyarılarına Samsung Türkiye yetkilileri de katılmıştı.

Dünya havacılık yetkililerinin seyahatlari sırasında uçak yolcularına yaptığı benzer bir çağrıda kullanıcıların Galaxy Note 7 cihazı ve diğer Samsung akıllı telefonlarına duyulan algıyı olumsuz bir etki yapmıştı.

16-09/12/galaxy-note-7-yanma-1473650164.jpg

3 hafta içerisinde yaklaşık 3 düzine patlamış telefon şikayetine maruz kalan Samsung’un gelecek süreçte duruma göstereceği reaksiyon ise merakla bekleniyordu.

Uzmanlar, Samsung’un yaşadığı sorunun oldukça kritik bir zamana denk geldiğini söyleyerek, geçtiğimiz günlerde Apple’ın yeni iPhone 7 cihazını tanıtmasının şirket açısından oldukça korkunç sonuçları meydana getirebileceğini ifade ediyorlar.

16-09/12/samsungapple_1024.jpg

Henüz şirketin beklenen derecede olumsuz yönde etkilenmediğini ifade eden uzmanlar, gelecek için net bir yorum yapmaktan kaçınıyorlar.

Samsung’un piyasa rakamları da uzmanların görüşlerini destekler nitelikte.

Samsung’un hisseleri, 24 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olan periyotta yüzde 5.5 oranında düşüş gösterdi.

Piyasadaki son kapanış günü olan Cuma gününde söz konusu olan yüzde 3.9 oranındaki düşüş, şirketin sahip olabileceği zorlukları göz önüne seren bir diğer faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Samsung son 5 ayda büyümesi ile piyasada 19 milyar dolarlık değere sahip.

Bloomberg analisti John Butler konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Samsung ile Apple arasındaki piyasa rekabetinde, Samsung’un başına gelenlerin şirket adına oldukça olumsuz olduğunu belirtti.

Samsung’un piyasadan toplamaya başladığı Galaxy Note 7 cihazlarından sahip olduğu zarara karşı nasıl bir reaksiyon göstereceği merak konusu.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...