Adblock, Kendi Reklam Ağını Oluşturdu!

Share

Popüler reklam engelleme hizmeti Adblock, kendi reklam ağını oluşturduğunu ve satışa başladığını duyurdu. Reklam engelleme özelliği ile bilinen Adblock’un bu adımı kullanıcıları şaşırttı.

Reklam engelleme hizmeti sunan programlar ile internet yayıncılarının savaşı devam ediyor. Zira, bir taraftan bazı sitelerin rahatsız edici düzeyde reklamlar sunması kullanıcıları bu konuda haklı hale getirirken, reklamlar sayesinde gelir elde eden sitelerin zarara uğraması yayıncıların zor durumda kalmasına neden oluyor.

Popüler reklam engelleme eklentileri arasında yer alan Adblock’tan bu konuda ilginç bir adım geldi. Adblock, kabul edilebilir reklamlar platformu adını verdiği yeni reklam ağını duyurdu.

Şirketin reklam engelleme hedefi ile örtüşmeyen bu adım, reklamların tamamen engellenmesi mümkün değil mi? sorusunu akıllara getiriyor.

İnternet Yayıncılığı ile Reklamlar Bütünleşmiş Halde!

Kullanıcılarının yüzde 90’lık bir bölümünün kabul edilebilir reklamlardan memnun olduğunu belirten Adblock yetkilileri, engellenen reklamların yerine kabul edilebilir reklamların görüntüleneceğini belirtiyor.

Eğer, sitede yer alan reklam hali hazırda firmanın kabul edilebilir reklam listesinde yer alıyorsa herhangi bir engelleme olmayacak.

Adblock’un interneti tamamen reklamlardan arındırmak gibi bir amacı olmadığını söyleyen Adblock yetkilileri, hedeflerinin kötü reklamları rahatsız etmeyecek düzeyde olanlar ile değiştirmek olduğunu ifade ediyorlar. Reklam engelleme konusunda kullanıcıların beğenisini kazanmış bir firmanın neden hedefinden sapmaya başladığını bilmiyoruz.

Ancak, kullanıcılara reklamları tamamen engelleme seçeneğinin sunulmaya devam edildiğini belirtelim.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...