Dünyanın En İlginç Kahveleri

Share

Dünyanın dört bir köşesinden kahve çeşitleri…

Vietnam’dan yumurtalı kahve

Evet yanlış görmediniz bu kahvenin içerisinde yumurta var! Kahvaltıyı bir kahveye sıkıştıran Vietnamlılar acaba nasıl içiyorlar? Gelelim yapılışına ilk olarak yumurtaların sarılarıyla beyazlarını ayırıyorsunuz ardından sarıları süt reçeli ile köpürene kadar çırpıyorsunuz. Yumurtaların içine az miktarda filtre kahve ekleyip çırpmaya devam ediyorsunuz. Ardından kupaları kahve ile doldurup üzerine yumurtalı köpüğü ekliyorsunuz.

Finlandiya’dan peynirli kahve

Bu kahvenin özelliği içerisine bir parça peynir atmanız. Hemde evde kendi yaptığınız peynirden bir parça kahvenizin içine atıyorsunuz. Peyniri krema, süt ve peynir mayası ile uygun sıcaklıkta hazırlıyorsunuz. Ardından mayanın işini yapması için uygun ortamı hazırlayıp peynir olmasını bekliyorsunuz. Ardından her sabah kahvenize eşlik etmeniz için bir parça almanız için sizi bekliyor.

İtalya’dan Roma Usulü Espresso

Bu kahvenin amacı limonun serinletici aromasının kahvenin her yudumunda hissetmeniz. Yapmanız gereken espressonuzun içerisine bir dilim limon ya da limon kabuğu koymanız.

Arjantin’den Lagrima

Kahve severler buna kahve demeyecek! Adeta sütün içine kahveyi damlatıyorlar.

İspanya’dan Bonbon

Bu kahvenin özelliği 2 farklı süt ile yapılması ve bu sütlerden birinin süt reçeli olması. Bu nedenle kahve şeker eklemeden kendiliğinden tatlı.

Fas’tan baharatlı kahve

Bu kahve bizim Türk kahvesini andırıyor ama tek farkı içinde çeşit çeşit baharat olması. İçerisine susam, muskat ve karabiber kahve çekirdekleri ile birlikte çekiliyor ve kahve o şekilde pişiriliyor.

Hong Kong’tan çaylı kahve

Hong Konglular işi biraz yanlış anlamışlar galiba hem çay hem kahve bir arada mı? Paketlerde satılan bu kahve bizim Nescafe gibi hazırlanıyor, farklı olarak sütlü çay ile karıştırılıyor.

Yunanistan’dan Frappe

Frappe bilindiği gibi dondurulmuş süt ile yapılıyor. Yunanlılarda durumu pek farklılaştırmamış. Ancak onlar frappeyi ülkemizde bulunmayan bir süt çeşidi ile yapıyorlar. Bu sütün özelliği yoğunlaştırılmış olması.

Almanya’dan Pharisaer

En güzel kahvenin tadını çıkaranlardan biri de Almanya! Bu kahveyi yapmanız için gerekenler rom ve çırpılmış krema. Üstelik bu kahvenin ismi hakkında birçok efsane olduğu söylenmekte ama tadı efsanelerin başında geliyor!

Senegal’den Café Touba

Senegal’e özgü olan bir bitkinin tohumlarını içeren kahve karanfilde içermekte. Fas kahvesi gibi oldukça baharatlı olan bu kahveyi midesine güvenenlere öneriyoruz.

Jamaika’dan Portakallı kahve

Jamaikalılar da ağzının tadını bilenlerden portakal ve tarçının enfes uyumunu kahve ile birleştirip, günlerine meyve aroması ile başlayanlardan.

Meksika’dan Cafe Del Olla

Geleneksel olarak kilden kupalarda pişip servis edilen kahvenin yanında bizim lokuma benzeyen pilancillo ile servis ediliyor. Kahvenin içine bir çubuk tarçın koymayı da ihmal etmiyorlar.

Etiyopya’dan Buna

Bu kahvenin kendisinden önce hazırlanışı tam bir tören. Özel kaplarda hazırlanıp kömür ateşinde pişirilen kahve çok miktarda pişiriliyor ve fazlasıyla kişiye yetiyor.

CNN

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...