Yeni Telefonun Aile İçinde Yarattığı Karmaşa

Share

Her yeni telefon (veya iPhone) çıktığında ailelerde yaşanan değişimleri Ekşi Sözlük’ten “hep gel” dile getirdi.

A kişisi evin erkeği veya evin hoppa kızı. Teknolojiye düşkün. Oturduğu yere önce telefonunu koyar. İlk güncellemeler ona gelir. İlk check in i o yapar. Ancak telefonu 1 yıllık uzun ömrünü doldurmuştur. 5000 e kıyar iphone 7 alır. 300 liralık kılıf ve çizilmez cam onun hakkı. Takımının amblemini taşıyacak.

B kişisi küçük kardeş. Üni veya lise okuyor. Abinin 6s i buna gelecek çok heyecanlı. Çünkü 6 artık çok ama çok yavaşladı. 6s onun. Kılıf alınacak 100 liraya. Üstünde üni veya lisenin adı yazacak. Yuppi yeni döneme yetişti.

C baba. 6 onun artık. Ben bu ekrana nasıl alışacağım derdinde. 5s iyiydi aslında. Sonuçta 5000 bundan çıkıyor ama eline gelen malesef hüzün. En afilli kap ona ona. 250 tllik. Kredi kartı da konuluyor.

D anne. Şaşkın. 5 ten 5se. Ne gerek vardı. Candy crush puanı sıfırlandı. Bir daha onca iş. Saatlerce oyna. Yemek tarifi app ekleyin şuna. Parmak izini de öğrenecek. Öyle şaşıracak ki.

E annane. 3s ten 5 e fırladı. En mutlu o. Nasıl olsa anlamıyor.

F daha yeni 1 yaşında. 3s onun. Agucuk gugycuk. O güzel kafasını bu saçma şeyle dolduracaklar. Ortamlarda pepe izleyecek. Mal gibi ekrana bakacak hayatı boyunca. Youtube uygulamasına tıklayıp ekranı yan çevirecek. Aile de ne kadar akıllı diyecek. Bilmiyorlar ki analitik zekası asla gelişmeyecek. Eğer ipad varsa bunda;

F2 kapıcının çocuğu. 3s onun. Bu kaçıncı 3s aq. Herkesin 3s inin son durağı.

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...