Schumacher’in Yürüdüğü Haberine Dava Açılıyor

Share

Michael Schumacher’in ailesi, Alman pilotun yürümeye başladığına dair yapılan sahte haberlere tazminat davası açıyor.

Almanya’nın ünlü Bunte dergisi 2015’in Aralık ayında Schumacher’in terapistlerin yardımıyla birkaç adım atmaya başladığına dair haber yapmıştı.

Schumacher’in menajeri Sabine Kehm ise bu haberlerin ‘sorumsuzca’ olduğunu söylemiş ve bu iddiaları kesin bir dille yalanlamıştı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı “Ne yazık ki Michael’ın tekrar hareket ettiği haberleri doğru değil ve ne yazık ki son çıkan haberleri açıklığa kavuşturmak için böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldık.”

“Böyle bir spekülasyon çıkarmak, onun yarlanmasının ciddiyetini düşündüğümüzde kesinlikle büyük bir sorumsuzluk.”

“Ne yazık ki böyle haberler çoğu insanı yanlış şekile umutlandırıyor.”

Schumacher ailesinin avukatı Felix Damn, eski F1 pilotunun sağlığıyla ilgili haberlerin tamamen sahte olmasının yanı sıra, bilgi gizliliği yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle dergiye dava açtı.

Ailesi kazanın olduğu 2013 yılından bu yana Schumacher’in durumunu gizliyor ve Schumacher’in tam olarak nasıl olduğuna dair bir haber yok.

Avukat Damn, Schumacher’in durumuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınsa da “O yürüyemiyor” ifadelerini kullandı.

Bunte temsilcileri ise Schumacher’le ilgili bilginin sağlam bir muhabirden geldiği konusunda ısrar etmeye devam ediyor.

Kararın muhtemelen Schumacher lehine çıkacağı ve yaklaşık 40 bin ila 100 bin euro arasında bir tazminat kazanacağı ifade ediliyor. Nihai karar önümüzdeki ay açıklanacak.

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...