Saçlarınızı Kuruturken Yaptığınız 5 Hata

Share

Islak saç ile dolaşmak sağlığımız için problemler oluşturacağı için duştan her çıktıktan sonra saçlarımızı kuruturuz. Ancak haftada en az bir kere yaptığımız bu kurutma işinde farkında olmadan saçlarımıza zarar veririz. İşte saçınızı kuruturken farkına varmadan yaptığınız beş hata!

1- Islak Saçınızı Hemen Kurutmak
Duştan çıkar çıkmaz saçlarınızı kurutmak için verdiğiniz yüksek ısı onların zarar görmesine neden olur. Bu nedenle öncelikle saçlarınızın havanın kendi ısısı ile kurumasına izin verin ve daha sonra fön makinesi ile kurutun. Fön makinenizde düşük derece ısı kullanmaya özen gösterin.

2- Koruyucu Ürün Kullanmamak
Saçlarınızı fön makinesi ile kurutmadan önce onlara ısıdan koruyucu ürün sürmenizde fayda var.

3- Doğru Fırça Kullanmamak
Fön makinesinin ısısıyla fazla ısınan ve saçlarınıza çok fazla takılan metal fırçaları tercih etmeyin. Kıllı saç fırçaları, saçlarınızı daha fazla tutar ve daha yumuşak bir bitiş sağlar.

4- Yanlış Yönden Kurutmak
Kafanızın arka kısımlarını yukarı doğru kurutarak daha fazla hacim oluşturun. Saçınızın orta kısımlarından uçlara doğru ise fön makinesini aşağı doğru tutarak kurutun.

5- Tamamen Kurutmamak
İlk olarak havanın kendi ısısı ile kurutmanızın saçınız için daha sağlıklı olduğunu söylemiştik. Ancak daha sonra saçınızı fön makinesi ile tamamen kuruttuğunuza emin olun. Çünkü tamamen kurumayan saçlar ile dışarı çıktığınızda saçınızda elektriklenme oluşur.

Women’s Health

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...