183. Oktoberfest Başladı

Share

183. Oktoberfest için Münih kentinde 31 hektar alanda 37 çadır kuruldu. Her yıl yaklaşık 7 milyon litre bira tüketilen çadırlarda, 1 litrelik bardaklarda sunulan biranın fiyatı 10 Euro civarında.

Dünyanın en büyük halk eğlencelerinden birini görmek için her yıl 6 milyon ziyaretçi eğlence çadırlarında müzik eşliğinde meşhur Alman birasının tadını çıkarıyor.

Ancak 17 Eylül tarihinde açılan Münih Oktoberfest’te özellikle saldırı korkusu, eğlence alanına girmek için alınan yoğun güvenlik önlemleri, ziyaretçi sayısını şimdiden düşürdü.

Festivale birçok ünlü isim de rağbet ediyor. Bu isimlerden biri de son dönemde sükse yapan ‘House of Cards’ dizisinin başroldeki ismi Kevin Spacey. Spacey, festival organizatörleriyle Münih’te bira içerken poz verdi.

Almanya’nın ikinci büyük halk eğlencesi ise Stuttgart kentinde ‘Cannstatter Wasen’ ismi altında 23 Eylül- 9 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. ‘Europapark’ta da bu çerçevede çeşitli etkinlikler oluşturulacak.

DHA

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...