Google 18 Yaşında

Share

Sadece basit bir arama motoruyla internet dünyasına giriş yapan ve sonrasında adeta bir internet devine dönüşen Google, bugün itibariyle 18 yaşına girdi!

Google's 18th Birthday

İlk olarak 1998 yılında sadece bir arama motoru olarak piyasaya giriş yapan Google, aradan geçen yılların ardından internet ve teknoloji sektörünün birçok alanında devrim niteliğinde yenilikler ile karşımıza çıktı.

Bugün ise geride bıraktığı 18 koca yılı özel bir doodle tasarlayarak kutladı.

Google ne zaman kuruldu?

Google’ın ne zaman kurulduğu ile ilgili internette yer alan bilgilerin biraz kafa karıştırdığını da söylemek gerekiyor. Örneğin Google’ın Wikipedia sayfasındaki bilgiler şirketin kuruluş tarihini 4 Eylül 1998 olarak gösteriyor. Ancak Google’ın daha farklı tarihlerde kutladığına ilişkin çeşitli veriler de yer alıyor. Örneğin 2004 yılında hazırlanan bir doodle, 7 Eylül tarihinde yayına alınmış durumda.

Son yıllara bakıldığında Google’ın doğum tarihinin 27 Eylül olarak sabitlenmek istendiği de görülebiliyor. Bunun sebebi ise Google’ın doğum gününü, barındırdığı sayfaların rekor sayıya ulaştığı gün ile aynı zamanda kutlamak istemesi yatıyor.

Exen

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...