NASA ‘Burçlar’a Son Noktayı Koydu

Share

Astroloji dünyasının tartıştığı konu olan “burçlar değişti” iddiası ile ilgili NASA’dan beklenen açıklama geldi.

“Astronomi uzaydaki her şeyi kapsayan bir bilimsel çalışmadır” diyen NASA, astronomi ve astrolojinin birbirine karıştırılamaması gerektiğinin uyarısını yaparak “astroloji, astronomi değildir” ifadesine yer verdi.

Söz konusu tartışmanın bilim ile uzaktan yakından alakası bulunmadığının altını çizen NASA, bu iddiayı da bilimsel bulmayarak dolaylı yoldan yalanladı.

NASA bu yılın ocak ayında gençler için kaleme alınan ve resmi sitesinde yer alan bir makalede benzer bir iddiaya yer verilmiş, bu konunun bilimi kapmamasına rağmen “eğer kapsasaydı bile dünyanın ekseni değiştiği için burçlar değişirdi” ifadesine yer verilmişti.

Astroloji dünyası son haftalarda burçların değiştiği iddiası ile çalkalanmıştı. Bunun nedeni ise Dünya’nın yer ekseninin geçtiği Kuzey Kutbu’nun aynı doğrultuda olmaması ve sonuç olarak 3 bin yıl sonra gökyüzünün değişmiş olması olarak açıklanmıştı.

Karnaval

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...